Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Βασικές οδηγίες για τη προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό

lebites _aeriou_pagotia

Βασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό.


 • Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο.

(Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές)

 • Δεν πρέπει η πίεση του νερού να είναι στα 0 bar.

(Η πίεση του νερού στο λέβητα, στο ρολογάκι με τον μαύρο δείκτη, να είναι μεταξύ 1,2 bar και 1,5 bar, όταν τα σώματα είναι κρύα. Όταν τα σώματα είναι ζεστά , η πίεση μπορεί να φτάσει και τα 2,5 bar. Άρα εξετάζουμε την πίεση του συστήματός σας και προσθέτουμε νερό σε περίπτωση που η πίεση είναι αρκετά χαμηλά)

 • Δεν πρέπει να έχει κάποιο σφάλμα ο λέβητας.

(Εάν δε λειτουργεί ούτε η θέρμανση αλλά ούτε το ζεστό νερό, παρατηρούμε στο λέβητα μήπως έχει κάποιο κωδικό σφάλματος ή κάποιο κόκκινο λαμπάκι σφάλματος. Κάνουμε επανεκκίνηση (reset) αμέσως και ενημερώνουμε τον υπεύθυνο τεχνικό μας άμεσα)

 • Δεν σβήνουμε τελείως τον θερμοστάτη το βράδυ.

(Τις νυκτερινές ώρες επιλέγουμε θερμοκρασίες υψηλές, ώστε να μη σβήνει ο λέβητας μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μια πολύ καλή λύση είναι να χαμηλώσουμε από το λέβητα τη θερμοκρασία του νερού που στέλνει στα σώματα 50-55 ⁰C και τον θερμοστάτη να τον βάλουμε 23-26 ⁰C)

 • Αφήνουμε μια βρύση στο ζεστό να τρέχει λίγο.

(Ιδιαιτέρως τις βραδινές και πρωινές ώρες αφήνουμε μια βρύση (μπαταρία) ανοιχτή σε χαμηλή συνεχή ροή στη πλευρά του ζεστού νερού. Όπου θέλουμε αρκεί να μη μας ενοχλεί όλο το βράδυ)

 • Προσοχή στα νερά των συμπυκνωμάτων.

(Εάν ο λέβητας είναι τεχνολογίας συμπύκνωσης, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο σωλήνας απομάκρυνσης των συμπυκνωμάτων να έτσι τοποθετημένος, ώστε να τρέχουν εύκολα τα νερά χωρίς κάποιο εμπόδιο. Οι μεγάλες οριζόντιες αποστάσεις παγώνουν εύκολα. Για διευκρινήσεις μιλήστε με τον τεχνικό σας.)

 • Ενεργοποιούμε τη προθέρμανση του ζεστού νερού.

(Σε όποια μοντέλα είναι επιλογή η λειτουργία προθέρμανσης του ζεστού νερού χρήσης τη θέτουμε σε λειτουργία. Για διευκρινήσεις μιλήστε με τον τεχνικό σας άμεσα)

      Τέλος για περισσότερες διευκρινήσεις καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον συντηρητή σας, ο οποίος είναι και ο καταλληλότερος για να σας κατατοπίσει  για την εγκατάσταση σας.

Συντήρηση Κλιματιστικών

Το καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για την σωστή συντήρηση των κλιματιστικών, στο σπίτι μας και τον επαγγελματικό μας χώρο.


   Τα κακώς συντηρημένα κλιματιστικά ή τα μη συντηρημένα κλιματιστικά υπολογίζεται πως είναι κατά 5% λιγότερο αποδοτικά κάθε χρόνο λειτουργίας τους. Φυσικά αυξάνονται οι πιθανότητες μηχανικής βλάβης και κυρίως ρισκάρουμε την υγιεινή του χώρου μας, και την υγεία των ανθρώπων που παρευρίσκονται σε αυτόν.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τι μπορούμε να απομακρύνουμε από την επιφάνεια του στοιχείου, με τη σωστή συντήρηση του κλιματιστικού από πιστοποιημένα χημικά καθαριστικά.

 • Βακτήρια και ιούς που προκαλούν οσμές.
 • Μύκητες.
 • Μούχλα.
 • Μικρόβια που ευθύνονται για τον σταφυλόκοκκο.
 • Μικρόβια που ευθύνονται για την νόσο της λεγεώνας.
 • Μικρόβια που ευθύνονται για την τυφοειδή σαλμονέλα.
 • Τον ιό της γρίπης Α2 ( γρίπη του Χόνγκ Κόνγκ ).
 • Τον ιό του απλού έρπητα.

Γενικά οι εργασίες συντήρησης είναι:

 • Καθαρισμός του εσωτερικού στοιχείου (όποιο τρόπο χρησιμοποιεί ο κάθε επαγγελματίας).
 • Καθαρισμός του αποχετευτικού συστήματος με χημικά, και απόφραξη από τυχόν βούλωμα (αυτό θα είχε ως συνέπεια να τρέχουν νερά μέσα στο δωμάτιο).
 • Καθαρισμός της εσωτερικής κοιλότητας της εσωτερικής μονάδας.
 • Καθαρισμός της φτερωτής του ανεμιστήρα (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο).
 • Καθαρισμός ολόκληρου του πλαστικού περιβλήματος της εσωτερικής μονάδας και των φίλτρων με ψεκασμό χημικών.
 • Έλεγχος και μέτρηση της απόδοσης του κλιματιστικού.
 • Πλήρωση με FREON (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο).
 • Έλεγχος καλωδίων, θερμικής μόνωσης και αποκατάσταση τυχόν θορύβων που οφείλονται σε συντονισμό.
 • Ψεκασμός και καθαρισμός με χημικά της εξωτερικής μονάδας.

 xhmikos katharismos kliamtistikou

   Ο λόγος που τα παραθέτουμε όλα τα παραπάνω είναι για να αφυπνίσουμε τον χρήστη/ιδιοκτήτη του κάθε κλιματιστικού είτε οικιακού είτε επαγγελματικού, ότι η εργασία συντήρησης δεν είναι υπόθεση είκοσι λεπτών με ένα απλό πλύσιμο τον πλαστικών φίλτρων σκόνης.
Βέβαια και ο κάθε επαγγελματίας είναι υπεύθυνος για τη ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί και την υπηρεσία που παρέχει με τα κατάλληλα εργαλεία.

Χημικός Καθαρισμός Δικτύων Θέρμανσης

 laspi_se_soma

 Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως λέβητα, κυκλοφορητή, θερμαντικά σώματα και σωληνώσεις. Αυτές οι σκουριές μεταφέρονται, με τη βοήθεια του νερού που κυκλοφορεί σε όλο το δίκτυο, και κατακάθονται σε σημεία με δυσκολία ροής μέσα στην εγκατάσταση (γωνίες θερμαντικών σωμάτων, εναλλάκτες θέρμανσης, διακόπτες θερμαντικών σωμάτων, κ.α.) με τη μορφή λάσπης ή κρούστας.


  Αναλύοντας εν συντομία λίγο περισσότερο τα παραπάνω έχουμε τα εξής:

 1.  Σε κάθε κλειστό ή ανοικτό κύκλωμα θέρμανσης ή κλιματισμού, αμέσως μετά την πλήρωση με νερό και την θέση του σε λειτουργία, αρχίζει η διαδικασία της εσωτερικής διάβρωσης των μετάλλων (γαλβανική διάβρωση). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία οξειδίων των μετάλλων, γνωστά ως μαγνητίτη «λάσπη». Τα οξείδια αυτά είναι 5 φορές βαρύτερα του νερού και έτσι, εναποθέτονται στα πιο ήσυχα σημεία μιας εγκατάστασης. 
 2. Το νερό της ύδρευσης, όπως είναι γνωστό περιέχει ανθρακικό ασβέστιο που η περιεκτικότητά του ποικίλει από περιοχή σε περιοχή.
  Μια  ιδιότητα του ανθρακικού ασβεστίου είναι να έλκεται από τις πιο ζεστές επιφάνειες ενός συστήματος. Στην περίπτωση των λεβήτων, έλκεται και σχηματίζει κρούστα ανθρακικού ασβεστίου στις επιφάνειες επαφής με την φλόγα του θαλάμου καύσης, όπως σε καθρέπτες χαλύβδινων λεβήτων, στο πίσω στοιχείο σε μαντεμένιους λέβητες και στους πρωτεύων εναλλάκτες των επίτοιχων λεβήτων.

Το αποτέλεσμα της κρούστας αυτής είναι η μείωση της θερμικής αγωγιμότητας των επιφανειών θερμικής ανταλλαγής, με αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης του λέβητα ακόμη και από το πρώτο ξεκίνημα.

Μη ξεχνάμε ότι όπου έχουμε συχνή απώλεια πίεσης, αναγκαζόμαστε να εισάγουμε καινούργιο νερό ύδρευσης είτε μέσω του αυτόματου πλήρωσης σε κεντρικούς λέβητες θέρμανσης, είτε μέσω του κρουνού πλήρωσης στους επίτοιχους λέβητες αερίου. Το αποτέλεσμα είναι η είσοδος στην εγκατάσταση καινούργιου ανθρακικού ασβεστίου μέσω του νερού και ο σχηματισμός ολοένα και μεγαλύτερου πάχους κρούστας.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα:

 • Θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα σε χώρους της κατοικίας, δηλαδή ορισμένα δωμάτια να είναι πιο «κρύα» σε σχέση με άλλα, κάτι που δε συνέβαινε κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης.
 • Η απόκριση του συστήματος θέρμανσης γίνεται όλο και πιο αργή, ενώ τις πολύ κρύες μέρες δεν επαρκεί η θέρμανση και ταυτόχρονα η κατανάλωση καυσίμου ολοένα και αυξάνεται.
 • Η εγκατάσταση θέρμανσης λειτουργεί αναγκαστικά σε υψηλότερη θερμοκρασία και μεγαλύτερη πίεση, με αποτέλεσμα να καταπονείται περισσότερο.
 • Σε σωληνώσεις ενδοδαπέδιου συστήματος μειώνεται η ελαστικότητά τους εξαιτίας της κρούστας που δημιουργείται, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  να μειώνεται η αντοχή τους.
 • Την πλήρη καταστροφή των εναλλακτών θερμότητας, των κυκλοφορητών των επίτοιχων λεβήτων και το τρύπημα των θερμαντικών σωμάτων. 

   Όπως προκύπτει από την ανάλυση των παραπάνω φαινομένων, στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ζεστού - κρύου νερού, έχουμε μία σταδιακή απώλεια της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης που πολλές φορές θα κυμανθεί από 35% μέχρι και 80%.

Σε προηγμένες χώρες είναι υποχρεωτική με νόμο η διαχείριση του νερού εγκαταστάσεων πριν τεθεί σε λειτουργία Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη νομοθεσία.  

   Έτσι για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων έχουμε τον χημικό καθαρισμό, ως μια τεχνική εργασία καθαρισμού εγκαταστάσεων με χρήση χημικών προϊόντων, για την αφαιρέσει επικαθίσεων, όπως άλατα, λεβητόλιθος, σκουριά, υπολείμματα πετρελαιοειδών, γράσα και έλαια. Επιτυγχάνει ομοιογένεια ακόμη και σε σημεία όπως γωνίες και στροφές, όπου υπάρχουν οι περισσότερες επικαθίσεις και ο μηχανικός καθαρισμός δεν είναι εφικτός.

   Η εταιρεία μας έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιεί για τη βελτιστοποίηση των δικτύων θέρμανσης και λεβήτων, δυο διαφορετικές αντλίες χημικού καθαρισμού.

   Μία μικρή αντλία καθαρισμού αλάτων και λάσπης, όπου είναι εφοδιασμένη με ένα ειδικό πλαστικό καπάκι ανθεκτικό στα χτυπήματα και στη διάβρωση παραμένοντας ερμητικά κλειστή εμποδίζοντας τις επικίνδυνες διαρροές χημικών ουσιών, σε επίτοιχους λέβητες και μικρές εγκαταστάσεις θέρμανσης.

mikri_antlia_xhmikou_katharismou

   Και μια πιο δυνατή αντλία καθαρισμού εγκαταστάσεων θέρμανσης.  H φορητή αυτή αντλία χρησιμοποιείται για τη διάσπαση και τον καθαρισμό λάσπης ή αλάτων, κατάλοιπων διάβρωσης και ρινισμάτων σιδήρου που σχηματίζονται στα κλασσικά ή ενδοδαπέδια δίκτυα θέρμανσης.

megali_antlia_xhmikou_katharismou

  Τα χημικά που χρησιμοποιούμε σε κάθε χημικό καθαρισμό εναλλακτών θέρμανσης, λεβήτων, δικτύων θέρμανσης, και θερμαντικών σωμάτων είναι ήπια αλλά και ισχυρά, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε εργασίας.

   Το ήπιο καθαριστικό, είναι  μη οξειδωτικό προϊόν, για την απομάκρυνση λάσπης, κατάλοιπων διάβρωσης και ρινισμάτων σιδήρου που σχηματίζονται στα δίκτυα θέρμανσης με την πάροδο των χρόνων, επαναφέροντας το σύστημα θέρμανσης στην αρχική του κατάσταση. Κατάλληλο για όλα τα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου.

   Το πιο ισχυρό καθαριστικό, το οποίο  χρησιμοποιείται αντί του ήπιου ως ισχυρότερο καθαριστικό μερικώς φραγμένων εγκαταστάσεων, επαναφέροντας το σύστημα στην αρχική του κατάσταση. Έχει ισχυρή ικανότητα διασποράς και καθαρισμού για την απομάκρυνση υψηλών συγκεντρώσεων κατάλοιπων διάβρωσης και ρινισμάτων σιδήρου που σχηματίζονται στα δίκτυα θέρμανσης με την πάροδο των χρόνων επαναφέροντας το σύστημα θέρμανσης στην αρχική του κατάσταση. Κατάλληλο για όλα τα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου.

prin kai meta ton xhmiko katharismo

   Τέλος με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του χημικού καθαρισμού γίνεται πλήρωση της εγκατάστασης με μη οξειδωτικό προϊόν για την προστασία κατά της διάβρωσης και των επικαθίσεων σε λέβητες και δίκτυα θέρμανσης. Αποτρέπει τον σχηματισμό φυσαλίδων υδρογόνου στο κύκλωμα, ως αποτέλεσμα της ηλεκτρολυτικής διάβρωσης. Εξασφαλίζει κατά την διάρκεια των χρόνων μέγιστες αποδόσεις, αυξάνει τον χρόνο ζωής του συστήματος ενώ παράλληλα μειώνει τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου. 

 

 

 

 

De Dietrich Naneo 5ετή εγγύηση

   Με 5 χρόνια εγγύηση κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά από την κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία De Dietrich, ο μικρός σε διαστάσεις επίτοιχος λέβητας αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης NANEO.

Περισσότερα...

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in