Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Pellet

 pellet

 To Pellet είναι ένα φυσικό βιολογικό καύσιμο το οποίο έχει χαμηλή υγρασία, υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο και ομοιομορφία στο σχήμα και το μέγεθος του.

 

Λίγα λόγια για τα βήματα παρασκευής του:

  • Με κατάλληλα μηχανήματα διασπάται και συνθλίβεται η πρώτη ύλη σε μικρότερα σωματίδια.
  • Στεγνώνονται τα σωματίδια για να επιτευχθεί η απαιτούμενη ποσότητα υγρασίας.  Το ποσοστό υγρασίας  στα σωματίδια θα επηρεάσει την ποιότητα του στην θερμογόνο απόδοση και την καθαρή καύση (χωρίς καπνό). Σύμφωνα με μελέτες ένα ικανοποιητικό ποσοστό περιεκτικότητας σε υγρασία του υλικού είναι από 10% έως 15%.
  • Ανακατεύεται το αποξηραμένο υλικό με το συνδετικό υλικό, λιπαντικά και άλλα απαραίτητα υλικά, ώστε να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής του.
  • Κλιματίζεται το υλικό για να βελτιωθεί η ποιότητα του ιζήματος και να μεγιστοποιηθεί όλη η παραγωγική ικανότητα, ώστε  να συμπιεστεί σε σφαιρίδια πολύ πιο εύκολα.
  • Διαδικασία συμπίεσης, όπου πλέον παίρνουν την τελική μορφή και δημιουργούνται τα Πέλλετ.
  • Το πέλλετ ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας επιτυγχάνεται  η ποιοτική επιφανειακή σκληρότητα και η κατάλληλη υγρασία.
  • Στη διαδικασία κοσκινίσματος συνεχίζεται η ψύξη του και απομακρύνονται σκόνες και πέλλετ που δεν είναι ανομοιόμορφα. Τέλος σπασμένα ή κατεστραμμένα πέλλετ όλης της προηγούμενης διαδικασίας απομακρύνονται σε αυτό το σημείο.
  • Το τελικό στάδιο όλων των παραπάνω είναι η συσκευασία ή αποθήκευση του πέλλετ, ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Απαραίτητο είναι να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα υγρασίας και να μην χτυπηθεί για να θρυμματιστεί. Εάν τηρηθούν όλα τα παραπάνω το τελικό πέλλετ που θα παραχθεί θα έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη και μικρή ποσότητα τέφρας κατά τη καύση του.

Η σταθερή χημική σύσταση του το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε ποικίλες εφαρμογές, από οικιακές σόμπες και καυστήρες κεντρικής θέρμανσης μέχρι μεγάλης κλίμακας μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η μορφή του σε συνδυασμό με το μικρό κυλινδρικό τους σχήμα προσδίδει ιδιότητες ρευστού και  επιτρέπει την εισαγωγή συστημάτων πλήρους αυτοματισμού σε αρκετές εφαρμογές, διευκολύνοντας περαιτέρω τη διαχείρισή τους ως καύσιμο.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι το Πέλλετ βιομάζας δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να λαμβάνεται από την παράνομη υλοτόμησης των δασών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αίρεται ο οικολογικός χαρακτήρας του καυσίμου. Έτσι, χρησιμοποιούνται μόνο υπολείμματα νομίμων υλοτομικών δραστηριοτήτων ή παραπροϊόντα επεξεργασίας ξύλου, των οποίων και οι ποσότητες είναι σημαντικές σε όλη την χώρα ενώ αποτελούν ταυτόχρονα εστία ανάπτυξης πυρκαγιών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in