Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Υγραέριο

Υγραέριο

Υγραέριο είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγραφούν τα υγροποιημένα αέρια καύσιμα, τα οποία αποτελούνται κυρίως από υδρογονάνθρακες με τρία ή τέσσερα άτομα άνθρακα. Αυτοί οι υδρογονάνθρακες  σε συνήθεις ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι αέρια, τα οποία συνήθως υγροποιούνται υπό πίεση για τη μεταφορά και αποθήκευση.

Τα υγραέριο είναι μίγμα βουτανίου ( 80 έως 90%) – προπανίου (υπόλοιπο) με αρωματικές ουσίες για να έχει οσμή και να γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση διαρροής. Το γεγονός ότι μπορεί να υγροποιηθεί εύκολα (περίπου στα 2 bar/atm) καθιστά το υγραέριο ως μια πολυχρηστική εναλλακτική  λύση ενέργειας και χάρη στην ευρεία ποικιλία  επιλογών αποθήκευσης, το LPG έχει πολυάριθμες εφαρμογές όπως:

 • Θέρμανση  χώρου και νερού
 • Οικιακή χρήση
 • Φωτισμό
 • Παραγωγή ισχύος
 • Βιομηχανική επεξεργασία και θέρμανση
 • Κίνηση οχημάτων

Να τονίσουμε ότι το LPG υγροποιείται στις 2 atm όμως η αποθήκευση του στα οχήματα ή γενικότερα στις δεξαμενές αποθήκευσης γίνεται στις 9 με 14 atm ανάλογα με τη σύσταση και τις θερμοκρασιακές συνθήκες αποθήκευσης, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα παραμείνει σε υγρή φάση.

Η χρήση του υγραερίου ως εναλλακτική πηγή ενέργειας σε σχέση με το πετρέλαιο μπορεί να συνδυαστεί με κάθε τύπο εγκατάστασης θέρμανσης (κλασσική θέρμανση με θερμαντικά σώματα - καλοριφέρ ή ενδοδαπέδια θέρμανση), με συσκευές θέρμανσης (λέβητες υγραερίου αναλογικής λειτουργίας και συμπύκνωσης, καυστήρες υγραερίου) και να εφαρμοσθεί σε κάθε είδος και τύπο κτιρίου (νέο ή υφιστάμενο, μονοκατοικία, πολυκατοικία, διαμέρισμα, επαγγελματικός χώρος).

Η παραγωγή του υγραερίου σε όλη την Ευρώπη προέρχεται σε ποσοστό κατά 70% απευθείας από την εξόρυξη του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου και  ένα 30% από την διύλιση του αργού πετρελαίου και την επεξεργασία φυσικού αερίου. Επιπρόσθετα, αποτελεί το πρώτο από τα κλάσματα που παράγονται κατά την διύλιση, πράγμα που σημαίνει, ότι δαπανάται λιγότερη ενέργεια για την απόσπασή του σε σύγκριση με τα άλλα προϊόντα του αργού πετρελαίου. Τέλος, απαιτεί λιγότερη ειδική επεξεργασία από άλλα καύσιμα για να βελτιωθούν η ποιότητα και οι ιδιότητές του. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τη τιμή του υγραερίου να είναι χαμηλότερη από την τιμή του πετρελαίου δύναται να διασφαλίσει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας οποιασδήποτε εγκατάστασης θέρμανσης.

Γενικά κάποια πλεονεκτήματα του υγραερίου σε σχέση με το πετρέλαιο είναι:

 • Οικονομία, αφού το υγραέριο σε χύμα μορφή (αποθήκευση σε δεξαμενή υγραερίου) είναι πιο φθηνό από το πετρέλαιο θέρμανσης.
 • Υψηλός βαθμός απόδοσης των συσκευών υγραερίου και κυρίως του λέβητα συμπύκνωσης αερίου που διασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια χρημάτων πέραν της εξοικονόμησης από την διαφορά της τιμής υγραερίου - πετρελαίου.
 • Καθαρή καύση χωρίς τις ενοχλητικές οσμές και την ρύπανση από τα υπολείμματα της καύσης του πετρελαίου.
 • Μειωμένο κόστος συντήρησης των συσκευών υγραερίου αφού λόγω της καθαρής του καύσης δεν απαιτούνται συχνές συντηρήσεις και η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με τις συσκευές που λειτουργούν με πετρέλαιο.
 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το υγραέριο είναι πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο σε σχέση με το πετρέλαιο.

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in