Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Αλουμίνιο - Πυρίτιο

 

Νέο υλικό κατασκευής θαλάμων καύσης (εναλλακτών θέρμανσης), για λέβητες τεχνολογίας συμπύκνωσης.

Λίγα εγκυκλοπαιδικά – ιστορικά για το αλουμίνιο:

Το αλουμίνιο είναι το χημικό στοιχείο με σύμβολο (Al). Γενικά είναι άφθονο μέταλλο στο φλοιό της Γης, περίπου το 8%, και ειδικά το τρίτο πιο άφθονο χημικό στοιχείο συνολικά στον πλανήτη μας, μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο. Βρίσκεται ενωμένο σε πάνω από 270 διαφορετικά ορυκτά, και η κύρια πηγή για τη βιομηχανική παραγωγή του μετάλλου είναι ο βωξίτης.

Το αλουμίνιο είναι σχετικά καινούργιο μέταλλο αφού μόλις το 1825 ο Δανός Χανς Κρίστιαν Έρστεντ απομόνωσε πρώτη φορά το αλουμίνιο, και το 1827 περιγράφηκε αναλυτικά από τον Βέλερ μία μέθοδος παρασκευής του σε σκόνη.

Σήμερα, η παραγωγή αλουμινίου σε γενικές γραμμές πραγματοποιείται πρώτα με την εξόρυξη του βωξίτη στη συνέχεια εκπλύνεται, θρυμματίζεται και διαλύεται σε πυκνό καυστικό διάλυμα σε υψηλή θερμοκρασία και πίεση. Ακολουθεί η ηλεκτρόλυση και η τήξη του αλουμινίου με συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης αλλά εξαιρετικά υψηλής έντασης (περίπου 150.000 Αμπέρ). Έτσι το τηγμένο αλουμίνιο συλλέγεται από τη λεκάνη, όπου πραγματοποιείται η διεργασία.  

Στη βιομηχανία πλέον έχει σημαντικό μερίδιο εφαρμογής. Οι σημαντικές ιδιότητες του όπως το χαμηλό ειδικό βάρος, η υψηλή αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις, η εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, η θερμική και ηλεκτρική του αγωγιμότητα το έχουν αναδείξει σε ένα πολυχρηστικό καινούργιο υλικό.

Στη βιομηχανία της θέρμανσης, όπου και μας ενδιαφέρει περισσότερο, χρησιμοποιείται ως κράμα Αλουμινίου – Πυριτίου με αξιόλογα χαρακτηριστικά, ώστε να επιτυγχάνεται η τεχνολογική εξέλιξη στη κατασκευή θαλάμων καύσης για τους λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης.

Τα χαρακτηριστικά του κράματος Αλουμινίου – Πυριτίου είναι :

  •  Ευκολία στη χύτευση με ομοιογένεια, ρευστότητα και σύνθετη γεωμετρία.
  •  Μεγάλος συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας.

 

Υλικό Συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας στους 20°C Διαφορά τιμής συντελεστών θερμ. αγωγιμότητας σε σχέση με το αλουμίνιο (237)
Χάλυβας (Σίδηρος + άνθρακας) 46 Πέντε φορές μεγαλύτερο
Ανοξείδωτος χάλυβας 36 Επτά φορές μεγαλύτερο
Αλουμίνιο (99,9% καθαρό) 237 ΄Ισο
Χαλκός 386 Δύο φορές μικρότερο

                  

  •  Μικρό ειδικό βάρος (περίπου τρείς φορές μικρότερο από του χάλυβα).
  •  Βελτιωμένη μηχανική αντοχή (χωρίς κολλήσεις και κοψίματα).
  •  Βελτιωμένη χημική αντοχή, ανεπηρέαστο από τα συμπυκνώματα, το σκληρό και όξινο πόσιμο νερό.
  •  Ανθεκτικότητα σε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ΔΤ 30°C  (θερμικά σοκ).
     

Συμπερασματικά με το κράμα Αλουμίνιο – Πυρίτιο ως υλικό του μέλλοντος, με όλα τα προτερήματα που μας παρέχει, παρατηρούμε ότι οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στην έρευνα και στην ανανέωση των προϊόντων τους με αυτό.

Στην ελληνική αγορά αξιόλογες κατασκευάστριες εταιρείες λεβήτων τεχνολογίας συμπύκνωσης έχουν επανδρώσει τα μοντέλα τους με θαλάμους καύσης από Αλουμίνιο – Πυρίτιο. Σιγά σιγά και άλλες εταιρείες με πιο οικονομικά μοντέλα θα προσαρμοστούν σε αυτή την εξέλιξη, εάν επιθυμούνε να γίνουν ανταγωνιστηκές και να παραμείνουν στις εκσυγχρονισμένες  αγορές.

 

 

 

 

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in