Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Λέβητες Συμπύκνωσης Πετρελαίου

 

Λέβητας ανοξείδωτος συμπύκνωσης πετρελαίου Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι κατασκευαστές λεβήτων, επενδύουν σε βελτιωμένα υλικά και αυτοματισμούς για τη παραγωγή λεβήτων, με αντοχή και απόδοση στη καύση πετρελαίου, με αποτέλεσμα τη παραγωγή συμπυκνωμάτων.

Πρώτα λίγα λόγια, για το είναι συμπύκνωση που ακούει ο απλός καταναλωτής από εμπόρους, τεχνικούς, επιστήμονες, και φυσικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η τεχνολογία της συμπύκνωσης είναι μια πλέον αποδοτική μέθοδο εξοικονόμησης ενέργειας σε λέβητες με καύσιμο φυσικό αέριο - υγραέριο και πετρέλαιο. Έτσι προσπαθώντας να εξηγήσουμε με απλά λόγια πως επιτυγχάνεται αυτή η απόδοση θα δούμε τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία της καύσης.

Ενώ καίγεται το καύσιμο παράγεται εκτός από τη θερμότητα και υδρατμοί, που μεταφέρουν και αυτοί κάποια ποσά θερμότητας (λανθάνουσα ενέργεια). Έτσι με διάφορα εξαρτήματα και αυτοματισμούς που τοποθετεί στον εκάστοτε λέβητα-καυστήρα ο κάθε κατασκευαστής, επιτυγχάνεται η ανάκτηση κάποιου σημαντικού ποσού ενέργειας από τη λανθάνουσα θερμότητα των υδρατμών. Έτσι αυτό το ποσό μαζί με τη θερμότητα που παράγεται από τη καύση, θερμαίνουν το νερό που κυκλοφορεί στα θερμαντικά σώματα.

Λέβητας συμπύκνωσης πετρελαίου

Ακόμα με τη συμπύκνωση η θερμότητα που χάνετε στην καμινάδα μειώνετε αισθητά, επειδή η θερμοκρασία των καυσαερίων που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα είναι πλέον πολύ χαμηλή. Οπότε στους λέβητες συμπύκνωσης θα παρατηρήσουμε ότι, κατά τη λειτουργία τους και ειδικότερα στις θερμοκρασίες με σημείο υγροποίησης των υδρατμών περίπου 47ºC, τρέχουνε νερά (συμπυκνώματα) από την αποχέτευση του λέβητα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας συμπύκνωσης στους λέβητες – καυστήρες, ρυθμίζεται αναλογικά σε μεγάλο εύρος η ένταση της φλόγας, βάση των απαιτήσεων θέρμανσης του χώρου. Έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας με καύσιμο το πετρέλαιο θέρμανσης.

Εύλογο είναι να εξηγήσουμε σε αυτό το σημείο τον υψηλό βαθμό απόδοσης που δίνουν οι κατασκευάστριες εταιρίες λεβήτων της τάξεως 104% μέχρι και 109%. Με απλά λόγια για να υπολογιστεί ο ονομαστικός βαθμός απόδοσης ενός λέβητα λαμβάνεται υπόψη η Κατώτερη Θερμογόνος Δύναμη του καυσίμου, και δεν υπολογίζεται καθόλου η επιπλέον ενέργεια που κερδίζεται από τη ψύξη των καυσαερίων της καύσης. Οπότε έχοντας ονομαστικό βαθμό 95%, καταναλώνοντας 1kg πετρέλαιο από τη καύση, και άλλο ένα 11% από τη συμπύκνωση των καυσαερίων, προκύπτει ο υψηλός βαθμός απόδοσης 106%.

Μια σωστή επιλογή ή πρόταση από τον μηχανολόγο μηχανικό προς τον πελάτη θα μπορέσει να δώσει μια βέλτιστη λύση εξοικονόμησης ενέργειας και ποιότητας υλικών.

Οπότε σημαντικό είναι να τονίσουμε κάποιες λεπτομέρειες για την ορθή επιλογή συστήματος λέβητα – καυστήρα.

  •    Κατάλληλο υλικό κατασκευής λέβητα, ώστε να έχει μέγιστη αντοχή στα όξινα συμπυκνώματα που παράγονται από το πετρέλαιο. ( κατά τη συμπύκνωση των καυσαερίων το διοξείδιο του άνθρακα CO2 που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της καύσης, σε συνδυασμό με το θείο S που περιέχει το πετρέλαιο γίνεται θειικό οξύ και οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα συμπυκνώματα πρέπει να είναι απρόσβλητες από τη χημική επίθεση των συστατικών αυτών). Ο ανοξείδωτος χάλυβας και το κράμα αλουμίνιο-πυρίτιο έχουν αποδειχθεί ιδανικά υλικά.
  •    Να έχει τέλεια καύση με μειωμένη εκπομπή ρύπων NOx και CO2.
  •    Ο καυστήρας να είναι νέας γενιάς και λειτουργεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες βαθμίδες, και να ρυθμίζει την ισχύ του βάση της ανάγκες του χώρου.
  •    Να υπάρχει υψηλού επιπέδου μόνωση μαζί με το κάλυμμα του λέβητα, ώστε να μειώνονται σημαντικά οι θερμικές απώλειες προς τον χώρο εγκατάσταση του, αλλά και να επιτυγχάνεται μια αθόρυβη σχετικά λειτουργία.
  •    Η πρόσβαση για συντήρηση και καθαρισμό των επιφανειών του λέβητα να είναι άμεσα προσβάσιμες, ώστε να πραγματοποιείται  μια φορά τον χρόνο ολοκληρωμένος έλεγχος.
  •    Να είναι εγκατεστημένα αυτοματισμοί και εξαρτήματα που να παρέχουν εξοικονόμηση ενέργειας και ως προς τη καύση αλλά και ως προς την ηλεκτρική κατανάλωση.
  •    Όλες οι εργασίες να πραγματοποιούνται από πτυχιούχους με εξειδίκευση στα εν λόγω συστήματα, τηρώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τέλος να πούμε, ότι από τα μοντέλα επώνυμων κατασκευαστών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, βλέπουμε ότι οι διαστάσεις τους είναι πολύ πιο μικρές σε σύγκριση αντίστοιχων συστημάτων συμβατικής τεχνολογίας.

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in