Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Υβριδικά Συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή του φυσικού αερίου ως καύσιμο για την οικιακή και επαγγελματική χρήση, παρατηρούμε ότι πολύ καταναλωτές έχουν στραφεί σε αυτό. Η επικράτηση των αυτόνομων εγκαταστάσεων θέρμανσης με επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου, έναντι των κεντρικών θερμάνσεων με αυτονομίες είναι πλέον ορατή.  Τη θέση της ανέγερσης νέων κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων, έχει πάρει πλέον η μερική ή ριζική ανακαίνιση.


Πολλές εταιρίες που τα προϊόντα τους βασίζονται στη κατασκευή οικοδομής, έχουν προσαρμόσει και δημιουργήσει μετά από έρευνα προϊόντα που προορίζονται για ανακαίνιση χώρων και βελτιστοποίηση εγκαταστάσεων θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού με βασικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ένα τέτοιο τεχνολογικό πάντρεμα είναι τα υβριδικά συστήματα θέρμανσης, που συνδυάζουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και Φυσικού Αερίου, και εκτιμάται πως θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια.


Ένα τέτοιο προϊόν είναι η υβριδική αντλία θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split) χαμηλών θερμοκρασιών με προσαρμοσμένη στην εσωτερική μονάδα ένα λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου. Έτσι με αυτό το σύστημα θέρμανσης μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμη πιο οικονομική  λειτουργία για τη θέρμανση του χώρου μας. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εισάγει τις τιμές μονάδας ρεύματος και φυσικού αερίου στην υβριδική αντλία. Με βάση τα δεδομένα που συλλέγει από τους αντίστοιχους αισθητήρες αποφασίζει ποια λειτουργία από τις δύο είναι οικονομικά συμφέρουσα για τον χρήστη και πιο οικολογική σε σχέση με τα περιβαλλοντολογικά κριτήρια που έχουν εγκατασταθεί στο λειτουργικό της. Οι υψηλοί συντελεστές απόδοσης που προσφέρει η λειτουργία της αντλίας θερμότητας θεωρείται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας, με βάση τις τιμές μονάδων ενέργειας που ισχύουν στην Ελλάδα.


Η χρήση της υβριδικής αντλίας θερμότητας με ενσωματωμένο λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου δεν έχει μόνο το πλεονέκτημα των υψηλών συντελεστών απόδοσης, αλλά έρχεται να καλύψει αστοχίες ή παραλείψεις που θα γίνουν κατά την επιλογή της.

Κάποια βασικά σημεία που κάνουν την επιλογή της μονόδρομο είναι:

  •    Κατά τη μελέτη του χώρου τοποθέτησης της, πολλές φορές λαμβάνουμε υπόψη χαμηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στην επιλογή μεγαλύτερης αντλίας θερμότητας. Πλέον μπορούμε να καλύψουμε αυτές ακριβώς της συνθήκες με έναν λέβητα αερίου συμπύκνωσης, και η απαιτούμενη ισχύς της αντλίας να μειωθεί.
  •    Στην υβριδική αντλία θερμότητας όσο το σημείο λειτουργίας της και οι συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος μεταφράζονται σε υψηλό COP (βαθμός απόδοσης), λειτουργεί με το ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν όμως ο COP πέσει και η δαπάνη σε ηλεκτρικό ρεύμα αυξηθεί, τότε ξεκινά η ταυτόχρονη λειτουργία του λέβητα, διατηρώντας την αντλία σε σταθερό φορτίο. Η ταυτόχρονη λειτουργία διατηρείται μέχρι το επόμενο βήμα επιδείνωσης των συνθηκών εξωτερικού περιβάλλοντος. Τότε, η αντλία θερμότητας σταματά και αναλαμβάνει όλο το φορτίο ο λέβητας αερίου.
  •    Το ζεστό νερό χρήσης παράγεται με τη λειτουργία του λέβητα συμπύκνωσης αερίου, χωρίς να χρειάζεται η τοποθέτηση μπόιλερ στο δίκτυο της θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο, όταν η θέρμανση του χώρου εξασφαλίζεται από την αντλία θερμότητας, μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού χρήσης από τον λέβητα συμπύκνωσης, με αποτέλεσμα βέλτιστη άνεση στον καταναλωτή.
  •    Δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα θερμαντικά σώματα (έως και 80°C) ούτε οι σωληνώσεις, αρκεί να γίνει ένα σωστό πλύσιμο σε αυτά και να τοποθετηθούν τα κατάλληλα φίλτρα.

 
 Εν κατακλείδι τη παραπάνω τεχνολογία βλέπουμε ολοένα και περισσότερες εταιρίες να την υιοθετούν, προσπαθώντας να μπουν με δυναμικά προϊόντα στην αγορά της ανακαίνισης. Σημαντικό είναι οι μελετητές και οι εγκαταστάτες να επιλέγουν προϊόντα με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, αλλά και τη τεχνολογική υποστήριξη κατά την εγκατάσταση, ρύθμιση και συντήρηση για την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοτε εγκατάστασης.

 

 

 

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in