Get Adobe Flash player

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλ: 2410611296

Διεύθυνση: Διγενή 12

414 48, Λάρισα

Αναφορά βλάβης

Δοκιμάστε την ηλεκτρονική Φόρμα της Άμεσης Ανταπόκρισης Βλάβης

Φόρμα αναφοράς βλάβης

Ο καιρός

Εγκατάσταση θέρμανσης

 

 

• Ακούγεται κτύπημα στα σώματα, όταν ανάβω τη θέρμανση.

Όταν το ζεστό νερό του λέβητα φτάσει στα σώματα, τότε λόγω διαφοράς θερμοκρασίας δημιουργούνται διαστολές στο υλικό των σωμάτων. Οφείλεται στη ποιότητα υλικού των σωμάτων και δυστυχώς στην εσφαλμένη τοποθέτηση τους.

• Ακούγεται νερό να ρέει έντονα μέσα στα σώματα, όταν ανάβω τη θέρμανση.

Συνήθως αυτός ο ήχος εμφανίζεται όταν υπάρχει μειωμένη πίεση στην εγκατάσταση της θέρμανσης. Προτείνεται η σωστή ρύθμιση της πίεσης. Εάν πάλι υπάρχει σωστή πίεση, τότε εμποδίζεται η ροή του νερού στο συγκεκριμένο δίκτυο.

• Σε ποια θερμοκρασία ρυθμίζω τον θερμοστάτη χώρου?

Ο άνθρωπος νιώθει ευχάριστα από τους 20 μέχρι τους 25 βαθμούς κελσίου, οπότε είναι στη κρίση του καθενός να ρυθμίσει το θερμοστάτη, όπου νιώθει αυτός ευχάριστα. Η θέση του θερμοστάτη παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε να λαμβάνει μια μέση θερμότητα του διαμερίσματος.

• Πότε κάνουμε εξαέρωση στα θερμαντικά μας σώματα?

Όταν υπάρχει μια σωστή πίεση στην εγκατάσταση της θέρμανσης δεν χρειάζεται εξαέρωση. Αλλά εάν εντοπίσουμε κάποιο σώμα να είναι το μισό ζεστό τότε πρέπει να γίνει η εξαέρωση. Συνήθως οι όροφοι που βρίσκονται πιο ψηλά είναι αυτοί που έχουν το πιο έντονο πρόβλημα. Τώρα εάν θέλουμε να κάνουμε μια προληπτική εξαέρωση τότε είναι καλό να γίνεται όταν τα σώματα είναι ζεστά, για να ελέγχουμε εάν υπάρχει και βελτίωση σε αυτό που κάνουμε.

• Είδα έντονες μαυρίλες στο τοίχο πάνω από το σώμα.

Δεν είναι πετρέλαιο που ρέει μέσα στα σώματα, και όμως ακούσαμε και αυτό. Στα σώματα ρέει μόνο νερό. Αυτό που δημιουργεί τη μαυρίλα πάνω από τα σώματα είναι η σκόνη που βρίσκεται πάνω ή δίπλα τους. Λόγω της θερμότητας η σκόνη παρασύρεται προς τα πάνω οπότε μαυρίζουν τοίχοι και κουρτίνες. Προσπαθούμε να καθαρίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα θερμαντικά μας σώματα για να μειωθεί το φαινόμενο.

• Είναι καλύτερα να αφήνω το θερμοστάτη συνέχεια ανοιχτό ή να τον ανοιγοκλείνω?

Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Εξαρτάται η χρήση του θερμοστάτη από διάφορους παράγοντες, όπως το σπίτι, τις ώρες που βρίσκεται κάποιος μέσα στο σπίτι και τη κλιματική ζώνη που βρίσκεται το σπίτι. Όταν λέμε σπίτι, πρέπει να δούμε στην ουσία πόσο καλά μονωμένο είναι περιμετρικά δηλαδή πόσο εύκολα χάνει τη ζέστη που του δίνουμε. Οι ώρες που βρισκόμαστε μέσα σε αυτό, δηλαδή πόσες ώρες έχουμε ανάγκη τη θέρμανση. Η κλιματική ζώνη απλά μας καθορίζει την εξωτερική θερμοκρασία. Άλλες ανάγκες έχει ένα σπίτι στη Κρήτη και άλλες στη Καστοριά.

• Σε παλιά πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση δουλεύει η θέρμανση τις προγραμματιζόμενες ώρες, παρόλο που μπορεί να είναι μια ζεστή μέρα. Πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό?

Υπάρχει ένα σύστημα, η αντιστάθμιση, η οποία μπορεί να μας στέλνει το νερό στα θερμαντικά σώματα με διαφορετική θερμοκρασία ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία. Είναι ένα σύστημα αρκετά περίπλοκο με αρκετές παραμέτρους. Απλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει ένα επεξεργαστή που λαμβάνει θερμοκρασίες από κάποιους αισθητήρες και δίνει εντολή ή σε μια τρίοδη βάνα ανάμειξης νερού ή κατευθείαν στο καυστήρα.

• Ένα δωμάτιο στο σπίτι είναι πιο κρύο, ενώ το σώμα είναι πολύ ζεστό. Τι φταίει?

Εάν όντως το σώμα είναι καυτό, δηλαδή έχει 75 με 80ο C τότε μάλλον είναι μικρό για το συγκεκριμένο χώρο. Βέβαια λαμβάνουμε υπόψη το προσανατολισμό του δωματίου, τη θερμική του μόνωση, και τον αερισμό από τυχόν ανοίγματα στα παράθυρα.

• Στο σαλόνι όταν ανάβω το τζάκι και έχω και τη θέρμανση ανοιχτή έχει πολύ ζέστη. Τι μπορώ να κάνω?

Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε τους διακόπτες των θερμαντικών σωμάτων που είναι στο σαλόνι.

• Στη κουζίνα έντυσα το θερμαντικό σώμα με ξύλινη επένδυση. Θα του κάνω ζημιά?

Σαν θερμαντικό σώμα δεν παθαίνει κάτι, όμως του έχει μειώσει κατά πολύ τη θερμαντική του ικανότητα. Η απόδοση των σωμάτων σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την ακτινοβολία που έχουν, και λιγότερο από αγωγή.

• Ποτέ δεν ανάβει το λαμπάκι του θερμοστάτη στο σπίτι. Μήπως επειδή έχω επίτοιχο λέβητα?

Εφόσον έχουμε επίτοιχο λέβητα το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε ηλεκτρολογική αμέλεια. Οι πιο πολλοί επίτοιχοι λέβητες για τη συνδεσμολογία του θερμοστάτη δεν δίνουν ρεύμα 220 V αλλά πιο χαμηλό, ενώ τα λαμπάκια από του απλούς θερμοστάτες ανάβουν με ρεύμα 220 V. Η πιο απλή λύση είναι να τον αντικαταστήσουμε με έναν ηλεκτρονικό με μπαταρίες, αλλιώς θα πρέπει να μας δώσει λύση ο εγκαταστάτης μας.

• Τι θερμοστάτη να βάλω?

Οι πιο φτηνοί θερμοστάτες είναι οι μηχανικοί με ροδέλα, οι οποίοι δεν έχουν καλή ευαισθησία. Μετά λίγο πιο ακριβοί είναι οι ηλεκτρονικοί με ροδέλα ή ψηφιακοί, οι οποίοι έχουν πολύ καλή ευαισθησία. Τέλος οι πιο ακριβοί οι ηλεκτρονικοί, ψηφιακοί με ημερήσιο ή/και εβδομαδιαίο προγραμματισμό, και πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Οι τελευταίοι είναι ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόπιστο υπάρχει. Από θέμα εταιρίας είναι στη κρίση του καθενός να κάνει μια έρευνα αγοράς.

• Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Είναι η θέρμανση που επιτυγχάνεται με τις σωληνώσεις μέσα στο δάπεδο, κάτω από το πλακάκι. Δεν υπάρχουν θερμαντικά σώματα στο χώρο και η θερμότητα του χώρου επιτυγχάνεται από τις συγκεκριμένες σωληνώσεις. Για μια σωστή εγκατάσταση πρέπει να γίνει μελέτη και να τοποθετηθούν πιστοποιημένα υλικά. Ο τρόπος λειτουργίας της διαφέρει από τη θέρμανση με τα κλασικά θερμαντικά σώματα.

• Μπορώ να βάψω τα θερμαντικά σώματα, γιατί έχει χαλάσει το χρώμα σε μερικά σημεία;

Η βαφή των σωμάτων είναι μονωτική με αποτέλεσμα να μειώνει το βαθμό απόδοσης τους. Βέβαια μπορεί να είναι μικρή η μείωση, αλλά πρέπει να το αναφέρουμε.

• Μπορώ να συνδέσω τον ηλιακό με τα θερμαντικά σώματα;

Έτσι απλά να συνδέσω τον υπάρχοντα ηλιακό με τα θερμαντικά σώματα δεν γίνεται. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που πρέπει να εγκαταστήσουμε για να έχουμε θέρμανση από τον ήλιο. Σαν λύση θεωρείται βοηθητική στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης. Συνεργάζεται σε μέγιστο βαθμό με ενδοδαπέδια θέρμανση. Αναφορικά τα κύρια μέρη ενός τέτοιου συστήματος είναι οι συλλέκτες, το δοχείο αποθήκευσης, δοχείο διαστολής, κυκλοφορητής και ένας αυτοματισμός.

Νέα

article thumbnailΒασικές οδηγίες για την προστασία του επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου από παγετό. Δεν πρέπει να είναι κλειστό το ρεύμα και το αέριο. (Δηλαδή οι παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές) ...
article thumbnailΤο καλοκαίρι έρχεται και όσο να μη θέλουμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας, σε μικρές περιόδους καύσωνα θα μας φανούν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα για...
article thumbnail   Σε μια εγκατάσταση θέρμανσης νέα ή υφιστάμενη εισχωρεί αέρας στο κύκλωμα του νερού (ένας γνώριμος θόρυβος σε όλους), το οξυγόνο του αέρα προκαλεί οξείδωση (σκουριά) σε όλα τα μεταλλικά μέρη που συναντά, όπως...
article thumbnailΜε μια επιτυχημένη πορεία πωλήσεων στην Ελληνική αγορά η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία επίτοιχων λεβήτων De Dietrich, έρχεται το φθινόπωρο με μια άκρως δελεαστική προσφορά, συνδυάζοντας τα μοντέλα...

Ακολουθείστε μας

 facebook    YouTube     linked in